Top

Etherische olie Lavendel

  • Etherische olie Lavendel
  • Etherische olie Lavendel
7,95
per stuk, incl. 21% btw
6,57 excl. BTW
Tijdelijk uitverkocht


Etherische olie Lavendel
Etherische olie Lavendel. Lavendel of lavendula officinalis komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied. Het is een groenblijvende houtige struik van hooguit een meter hoog, die bloeit met violetkleurige bloemen. Tegenwoordig is de plant ook in Australië en Tasmanië te vinden. Er zijn vele soorten lavendel. De olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie van de verse bloemen of van de gehele plant onder druk. De olie is kleurloos tot lichtgeel en heeft een bloemige, kruidige geur met een vleugje hout. 
 

Geschiedenis LavendelDe Perzen, Grieken en Romeinen waren al op de hoogte van de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van lavendel. De medici dr. R.M. Gattefossé en dr. Jean Valnet beschreven begin vorige eeuw de eigenschappen van lavendelolie. Gattefosse had de heilzame werking aan den lijve ondervonden toen hij zijn in het laboratorium verbrande hand bij toeval in lavendelolie had gedompeld.

 

Emotioneel effect LavendelOok psychisch werkt lavendelolie genezend en zuiverend: het bevordert liefde en tederheid en beschermt tegen negatieve stemmingen. Het stimuleert het denken, draagt bij aan een heldere kijk op problemen en ontspant bij nervositeit. De olie geeft een goed gevoel. Het vermindert depressieve klachten en brengt emoties in balans. Het brengt de hogere en de lagere chakra’s met elkaar in evenwicht. 
 

Gebruik in onze aroma diffusersIn de aromaverdamper zorgt het thuis of op kantoor voor zuivering van de lucht en de sfeer. Het verdrijft negatieve energieën. Op deze manier geeft de lavendel eveneens een energieverhogend effect.

Haar ontspannende werking maakt de lavendel DE geur bij uitstek voor de slaapkamer, waar de Lanaform Aroma Diffuser veilig gedurende de nacht kan worden geplaatst en haar rustgevende werk kan doen.

De geur stimuleert een diepere slaap en onderzoek wijst uit dat mensen bij een prettige geur betere dromen hebben.


Specificaties Lavendel geur:

- Antibacterieel
- Anti schimmel
- Geen giftige bestanddelen
- Alcohol vrij
- Aromatherapeutisch
- Milieu vriendelijk
- Inhoud 30 MLArtikelnummer: ar18
Plaats een review (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code

Desktop weergave