Top

Etherische olie Lemongrass

  • Etherische olie Lemongrass
  • Etherische olie Lemongrass
7,95
per stuk, incl. 21% btw
6,57 excl. BTW
Tijdelijk uitverkocht


Etherische olie Lemongrass
Etherische olie Lemongrass. Lemongrass of citroengras, Cymbopogon citratus, is een snelgroeiende en sterk geurende grassoort, van maximaal 1.50 meter hoog, met een omvangrijk wortelstelsel dat de bodem snel uitmergelt. De geur van lemongrass laat zich omschrijven als fris, citroen en aards.


Oorsprong Lemongrass olieOorspronkelijk komt dit gras uit India. Tegenwoordig komt het veel voor in Zuid-Azië, maar ook in Afrika en Zuid-Amerika. Het groeit zo snel dat het 3 tot 4 keer per jaar geoogst kan worden. De lemongrass olie wordt gedestilleerd uit deels gedroogd en gesneden gras. Belangrijkste ingrediënt van de olie is citraal waaraan het gras z’n citroengeur ontleent. 
 

Gebruik van Lemongrass in de aromatherapieIn de aromatherapie wordt lemongrass gebruikt bij verkoudheden, sinusitis, vlooien, teken, hoofdluis, spierpijn, reumatische pijnen, vermoeidheid, schimmelinfecties zoals zwemmerseczeem, schurft, grove huidporiën, slechte bloedsomloop, verslapte weefsels en spieren, darminfecties, spijsverteringsstoornissen, koorts en hoofdpijn. Lemongrass werkt bloedzuiverend en koortsverlagend.

Lemongrass heeft ook positieve psychische effecten: het verbetert het humeur, verdrijft negatieve gedachten, stimuleert het bewustzijn en maakt de stemming optimistischer. 
Lemongrass is goed te combineren met eucalyptus, citronella, sandalwood, salie, de tropische grassoort vetiver en palmarosa. 
 

Lemongrass verhoogt de concentratieIn de aroma diffusers van Aromadiffuser.nl is lemongrass uitstekend bruikbaar voor het verdrijven van rook en insecten, en ook als luchtverfrisser. Ook in geringe concentraties behoudt citroengras z’n werking, zo wijst onderzoek uit.

Het is een prima middel om te verdampen in werk- en studieruimten omdat het de concentratie verhoogt. Door een druppel op een tissue te inhaleren maakt het de chauffeur bij lange autoritten fitter.

Voor een zuivere atmosfeer mengt u 3 druppels citroengras met 3 druppels salie in een aromabrander of verdamper. Omdat sommige mensen gevoelig zijn voor de stof, dient u het matig te gebruiken. Dit laatste geldt ook bij zwangerschap.


Specificaties Lemongrass geur:

- Antibacterieel
- Anti schimmel
- Geen giftige bestanddelen
- Alcohol vrij
- Aromatherapeutisch
- Milieu vriendelijk
- Inhoud 30 MLArtikelnummer: ar19
Plaats een review (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code

Desktop weergave