Top

Etherische olie Rozemarijn

  • Etherische olie Rozemarijn
  • Etherische olie Rozemarijn
7,95
per stuk, incl. 21% btw
6,57 excl. BTW
Tijdelijk uitverkocht


Etherische olie Rozemarijn

Etherische olie Rozemarijn. Rozemarijn is een houtige en aromatische groenblijvende winterharde heester. De plant bloeit van maart tot mei met kleine blauwwitte bloemen. De olie wordt verkregen door waterdampdestillatie van de verse bloemen en heeft een sterke kamferachtige geur. 
 

Ontstaan RozemarijnDe Latijnse naam Rosmannus komt van ros (dauw) en mannus (uit zee komen). 
Rozemarijn was al in de oudheid bekend als heilige plant met magische krachten. Volgens de Grieken had de plant een goede werking op het verstand en het geheugen.


Ze stond daardoor symbool voor herinnering, trouw en vriendschap bij geboorte, huwelijk en overlijden. Als symbool van ‘niet vergeten’ gaf men rozemarijntakjes aan geliefden op reis, droeg kransen ervan op bruiloften en plantte struiken op begraafplaatsen. 


In de Middeleeuwen kwam de plant ook in meer noordelijke streken voor. Ook hier ontstonden allerlei volksgebruiken. Zo brak met takken bij doop, huwelijk en begrafenis en verbrandde men rozemarijn in ziekenhuizen vanwege de ontsmettende werking
 

Rozemarijn olie heeft een opbeurend effect bij oudere mensen en wordt in de aromatherapie gebruikt voor o.a. huidproblemen als acné, roos, huidontstekingen en schurft, maar ook bij haaruitval, vet haar en luizen.
 

Rozemarijn zuivert lichaam en geestRozemarijn olie zuivert lichaam en geest en stimuleert een positieve atmosfeer. Het heeft een verkwikkend en stimulerend effect op vermoeide en apathische mensen. 
 

Verfris elke ruimte met onze Rozemarijn geurVan oudsher plaatste men verse rozemarijntakken in een ruimte om er de lucht te verfrissen. En gekookte bladeren leveren een antiseptisch middel voor in de badkamer.


In de aroma diffusers van Aromadiffuser.nl gebruikt u rozemarijn bijvoorbeeld op kantoor vanwege haar verfrissende en opwekkende eigenschappen: het versterkt het denken en het concentratievermogen. Verdamp rozemarijn als u moe, lusteloos of somber bent.


Specificaties Rozemarijn geur:

  • Antibacterieel
  • Anti schimmel
  • Geen giftige bestanddelen
  • Alcohol vrij
  • Aromatherapeutisch
  • Milieu vriendelijk
  • Inhoud 30 ML


Artikelnummer: ar22
Plaats een review (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code

Desktop weergave