Top

Etherische olie Sandalwood

  • Etherische olie Sandalwood
  • Etherische olie Sandalwood
7,95
per stuk, incl. 21% btw
6,57 excl. BTW
Tijdelijk uitverkocht


Etherische olie Sandalwood

Etherische olie Sandalwood. De Sandelhoutboom - Santalum album – is een forse, traag groeiende boom met een bruingrijze stam en lichtpaarse bloemen. De boom kan wel 12 meter hoog worden en komt vooral voor in tropisch Azië, met name in India, Indonesië en op Sri Lanka. De Indische streek Mysore exporteert de hoogste kwaliteit.


Bossen van deze bomen behoren tot de waardevolste ter wereld. De etherische olie – Sandelhout Oost - kan pas gewonnen worden als de boom minstens dertig jaar oud is. De dikke donkergele olie – oleum santali - wordt gedestilleerd uit de houtsnippers. 
 

Tegenwoordig wordt deze delicate, bemoedigende en troostende geur vooral toegepast in de cosmetische en parfumindustrie en als wierook en massage-olie. In het verleden werd het hout ook veel gebruikt in de bouw, onder meer van tempels, en de meubelnijverheid.


Het hout is namelijk bijzonder sterk en heeft insectenwerende eigenschappen. Hindoes gebruiken de geur in hun religieuze en begrafenisrituelen. In India wordt het gebruikt voor de brandstapels, omdat men gelooft dat de geur beschermt tegen boze geesten.

 

De beste etherische olie van de Sandalwood is de Santali Aetheroleum. Omdat veel sandelhoutbomen te jong al worden gekapt, worden de bossen schaars. Vaak wordt daarom een vervanging gebruikt, de zogenaamde Amyris Balsamifera of Sandalwood West.


Deze boom is botanisch niet verwant met de echte Saldalwood, waarvan hij sterk afwijkt. De echte Sandalwood wordt daarom ook wel aangeduid als Sandalwood Oost (-Indisch). De etherische olie ervan is lang niet zo krachtig als die van ‘Oost’ en vervluchtigt sneller. 
 


Sandalwood olie is aangenaamSandalwood is een rustgevende, harmonische en elegante geur en heeft een warm, houtig en aangenaam aroma. Als essentiële olie is Sandalwood zacht en heeft het een krachtige antiseptische werking op de urinewegen. De geurige kernhout is dan ook een klassieker bij blaasinfecties.


In de aromatherapie wordt de olie verder ook gebruikt bij zweren en abcessen, diarree, misselijkheid, verstopte neus, slijmvliesontsteking, pseudo-kroep, bronchitis, keelpijn, droge hoest, verkoudheid, slapeloosheid, verminderd libido, maagpijn, depressiviteit, problemen aan urinewegen en huidaandoeningen als acne, baardschurft, droge huid, huidkloven, eczeem, psoriasis en (kappers)uitslag.
 

Specificaties Sandalwood geur:

  • Antibacterieel
  • Anti schimmel
  • Geen giftige bestanddelen
  • Alcohol vrij
  • Aromatherapeutisch
  • Milieu vriendelijk
  • Inhoud 30 ML


Artikelnummer: ar23
Plaats een review (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code

Desktop weergave